Λευκός Οίκος: Τζάρεντ και Ιβάνκα χρησιμοποιούν το WhatsApp για επίσημες υποθέσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λευκός Οίκος: Τζάρεντ και Ιβάνκα χρησιμοποιούν το WhatsApp για επίσημες υποθέσεις
Ο Τζάρεντ Κούσνερ φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μέσω του WhatsApp.

Την εφαρμογή WhatsApp, αλλά και το προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την διεκπεραίωση επίσημων υποθέσεων, φέρεται να χρησιμοποίησε ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με τα όσα σχολιάζει το «Politico».

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αναθέσει στον γαμπρό του και υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, την εποπτεία της πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης για την Μέση Ανατολή, ενώ ο Κούσνερ φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μέσω του Whats App.

Οι λεπτομέρειες για την συζήτηση σχετικά με τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Κούσνερ, αλλά και για την γενικότερη πρακτική επικοινωνίας που ακολουθεί, έρχονται στην δημοσιότητα μετά από ένα νέο αίτημα της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την παράδοση μιας σειράς εγγράφων από τον Κούσνερ, αλλά κι άλλων πρώην κι εν ενεργεία αξιωματούχων του Λευκού Οίκου.

Μεταξύ αυτών, από την σύζυγό του, Ιβάνκα Τραμπ, τον πρώην αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κέι Τι ΜακΦάρλαντ, αλλά και τον πρώην στρατηγιστή του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον.

Ο Ελάιζα Κάμινγκς ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρει σε επιστολή του προς τον δικηγόρο του Λευκού Οίκου Πατ Σιπολόνι ότι ο Λόουελ επιβεβαίωσε στα δύο μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι ο Κούσνερ «συνέχιζε να χρησιμοποιεί» την εφαρμογή WhatsApp για την διεκπεραίωση των υπηρεσιών καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο.

Ο Κάμινγκς έχει θέσει προθεσμία για την παράδοση των εγγράφων αυτών, την 4η Απριλίου, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι ενδεχόμενο να προχωρήσει στην έκδοση κλήσεων, στην περίπτωση που ο Λευκός Οίκος αρνηθεί να συμμορφωθεί, με το αναφερόμενο χρονικό περιθώριο για την αποστολή των εγγράφων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Κάμινγκς, ο Λόουελ είπε στον ίδιο και στον Γκάοντι ότι η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του προέδρου Τραμπ, που επίσης είναι υψηλόβαθμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου, διεκπεραιώνει τα υπηρεσιακά της καθήκοντα αποστέλλοντας μηνύματα μέσω του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider