Στην Ιταλία ο πρόεδρος της Κίνας για την υπογραφή οικονομικής συμφωνίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ιταλία ο πρόεδρος της Κίνας για την υπογραφή οικονομικής συμφωνίας
Στη Ρώμη αφίχθη σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψή του στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας.

Στη Ρώμη αφίχθη σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψή του στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας, με την οποία η Ιταλία θα ενταχθεί στο τεράστιο σχέδιο υποδομών «Μια ζώνη, Ένας δρόμος», παρά την αντίθεση που έχουν διατυπώσει οι ΗΠΑ.

Η Ιταλία, που επιδιώκει να συνάψει νέες συμφωνίες εξαγωγών για να δώσει ώθηση στην οικονομία της, θα γίνει η πρώτη χώρα από την ομάδα των G7 που θα συμμετάσχει στο πολλών δισεκατομμυρίων σχέδιο, με το οποίο το Πεκίνο στοχεύει να βελτιώσει τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις του.

Περισσότερες από 30 συμφωνίες, ύψους έως και 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να συναφθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε μια σειρά τομέων, μεταξύ αυτών συμφωνίες με τις οποίες θα αποκτούν πρόσβαση στα λιμάνια της βόρειας Ιταλίας Τεργέστη και Γένοβα τα κινεζικά κοντέινερ.

Εντούτοις, η προοπτική μιας συμφωνίας προκάλεσε τριγμούς στην Ουάσιγκτον, όπου το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου προέτρεψε τη Ρώμη να μη δώσει «νομιμότητα στο ματαιόδοξο σχέδιο υποδομών της Κίνας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.