Η συγχώνευση «μαμούθ» Disney-Fox έκανε τον Μέρντοχ 4,3 δισ. δολάρια πλουσιότερο σε 12 ώρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η συγχώνευση «μαμούθ» Disney-Fox έκανε τον Μέρντοχ 4,3 δισ. δολάρια πλουσιότερο σε 12 ώρες
Μόλις 12 ώρες μετά την επισημοποίηση του deal, ο Μέρντοχ είχε εκτιμώμενη περιουσία ύψους περίπου 18,4 δισ. δολαρίων.

Επισημοποιήθηκε η συγχώνευση-μαμούθ, ύψους 71,3 δισ. δολαρίων, μεταξύ της Disney και της 21ης Century Fox και αυτό μεταφράζεται για κέρδη δισεκατομμυρίων για τον Ρούπερτ Μέρντοχ.

Ο δισεκατομμυριούχος κροίσος των μίντια που ίδρυσε την 21st Century Fox και τη διοικούσε για 39 χρόνια είναι ο συμπρόεδρος της νέας Fox Corp., το μεσημέρι της Τετάρτης, μόλις 12 ώρες μετά την επισημοποίηση του deal είχε εκτιμώμενη περιουσία ύψους περίπου 18,4 δισ. δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατά περίπου 4,3 δισ. δολάρια πλουσιότερος σε σχέση με την ημέρα προτού η Fox και Disney ανακοινώσουν για πρώτη φορά τη συμφωνία.

Το Forbes μπήκε στον «κόπο» να υπολογίσει την περιουσία του Μέρντοχ και κατέληξε πως μπορεί να έχασε την εξουσία του ως εκτελεστικό μέλος - δεν θα έχει καμία επίσημη θέση στη Disney – βγαίνει όμως κερδισμένος σε ό,τι αφορά την περιουσία του.

Ενώ οι αναλυτές αναμένουν ότι θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, σύμφωνα με το Forbes.

«Βλέπουμε τη New Fox ως καλά τοποθετημένη μεταξύ των παραδοσιακών δικτύων ΜΜΕ λόγω της στρατηγικής εστίασής της στον αθλητισμό και στις ειδήσεις με ελάχιστη έκθεση στην ψυχαγωγία», ανέφεραν οι Τζον Χόντουλικ, ο Τσάρλι Κοστάνζο και και η Μπάτια Λεβί, αναλυτές της UBS.

Πιστεύουν ότι η Fox News θα μπορέσει να αυξήσει τα έσοδά της και να βελτιώσει τα κέρδη της και τα περιθώρια κέρδους Ebitda, επικαλούμενοι τις επικείμενες εκλογές του 2020 ως παράγοντα ανάπτυξης που θα ενσωματώσει το δίκτυο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Yahoo Finance συγκλίνουν σε σύσταση αγοράς για τη μετοχή της νέας εταιρείας.

Η Disney, η οποία διευθύνει σήμερα τα κινηματογραφικά στούντιο Marvel, Pixar, LucasFilm και μια νέα σειρά προγραμμάτων Fox και πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των Simpsons, X-Files και Deadpool, είναι έτοιμη να γίνει ακόμα μεγαλύτερος παίκτης στο Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider