Δύο... μεγιστάνες έχει ο πλανήτης! Μόνο ο Γκέιτς και ο Μπέζος έχουν περιουσίες πάνω από 100 δισ. δολάρια!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο... μεγιστάνες έχει ο πλανήτης! Μόνο ο Γκέιτς και ο Μπέζος έχουν περιουσίες πάνω από 100 δισ. δολάρια!
Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασαν ταυτόχρονα το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων!

Περισσότεροι από 145 πλούσιοι έχουν περιουσίες που αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 10 δισ. δολάρια, όμως μόνο δύο μεγιστάνες στον πλανήτη έχουν περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια! Ο λόγος για τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος!

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει υπάρξει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ξεπέρασε για ακόμα μια φορά το όριο των 100 δισ. δολαρίων, ταυτόχρονα με τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, σύμφωνα με τον κατάλογο δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Οι περιουσίες των Γκέιτς και Μπέζος ενισχύουν ακόμη περισσότερο το εισοδηματικό χάσμα που υπάρχει στις ΗΠΑ, όπου εκείνοι με το μεγαλύτερο κεφάλαιο συγκεντρώνουν πλούτη το γρηγορότερο. Είναι επίσης μια παγκόσμια τάση. Ο Γάλλος Μπερνάρντ Αρνόλτ έχει περιουσία ύψους 86,2 δισ. δολαρίων, ίση με περίπου το 3% της οικονομίας της χώρας του. Η καθαρή αξία του Ισπανού Αμάνσιο Ορτέγκα αντιπροσωπεύει το 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας του. Και φυσικά η περιουσία της Μπιντζίνα Ιβιγισβίλι, αξίζει περίπου το ένα τρίτο του ΑΕΠ της Γεωργίας.

Οι αμύθητες περιουσίες του Γκέιτς και του Μπέζος δεν αποκλείεται να... περιοριστούν ελαφρά.

Ο Γκέιτς έχει δωρίσει περισσότερα από 35 δισ. δολάρια στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει τουλάχιστον το ήμισυ του πλούτου του.

Ο Μπέζος, εν τω μεταξύ, μπορεί να είναι έτοιμος να παραχωρήσει μέρος της περιουσία του για έναν άλλο λόγο: Αυτός και η σύζυγός του Μακένζι παίρνουν διαζύγιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider