Στο «σφυρί» το αυτοκίνητο του Michael Schumacher

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «σφυρί» το αυτοκίνητο του Michael Schumacher

Στο «σφυρί» βγαίνει το αυτοκίνητο του Michael Schumacher, με το οποίο έκανε την «παρθενική» του νίκη, στην απαρχή της καριέρας του. Πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο της Benetton-Ford, με το οποίο ο Schumacher αναδείχθηκε πρώτη φορά νικητής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το μονοθέσιο θα βγει σε δημοπρασία, αναζητώντας τον επόμενο «οδηγό» και ιδιοκτήτη του. Τη δημοπρασία διοργανώνει η Bonhams στις 13 Μαΐου στο Μονακό.

Με αριθμό πλαισίου B191B-06, η Benetton-Ford συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 τις σεζόν 1991 και 1992. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο το οδήγησε και ο Νelson Piquet και μάλιστα ολοκλήρωσε με αυτό την καριέρα του στο GP Αυστραλίας του 1991.

Η Benneton B191B-06 σχεδιάστηκε το 1991 και εφοδιάστηκε με έναν V8 κινητήρα της Ford χωρητικότητας 3.494 κ.εκ. και απόδοσης 730 ίππων. Το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων, όπως και το ανθρακονημάτινο σασί, το υπέγραφε η ίδια η Benetton, με το δεύτερο να μην ξεπερνά σε βάρος τα 38 κιλά.

Το μονοθέσιο διατηρείται ακόμη και σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ η χρήση του θεωρείται σχετικά απλή. Η παρακαταθήκη του όμως είναι μεγάλη, δεδομένου ότι στο τιμόνι του βρέθηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα «αστέρια» της F1, όπως ο Piquet και ο Schumacher.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bonhams, το μονοθέσιο της Benneton-Ford μπορεί να φτάσει σε αξία τα 280.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider