Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη - Είχε ποινικό μητρώο (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη - Είχε ποινικό μητρώο (pics)
Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη, Γκοκμέν Τάνις ο οποίας άνοιξε πυρ σε τραμ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους εννιά

Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη, Γκοκμέν Τάνις ο οποίας άνοιξε πυρ σε τραμ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους εννιά, όπως μεταδίδει το NOS News. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο 37χρονος Τούρκος είχε ποινικό μητρώο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο εισαγγελέας Ρούτγκερ Γιούκεν είπε ότι ο Τανίς είχε στο παρελθόν συλληφθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο δράστης πυροβόλησε συγγενή του ο οποίος βρισκόταν μαζί του στο τραμ για «οικογενειακούς λόγους» και στη συνέχεια πυροβόλησε άλλους που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ουτρέχτη1Ουτρέχτη2

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το πρωί της Δευτέρας με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς.

Από την επίθεση, την οποία η Αστυνομία ερευνά ως τρομοκρατική, υπάρχουν και τραυματίες.

Ο δράστης της επίθεσης έχει διαφύγει, ενώ η αστυνομία της Ολλανδίας κάλεσε τα σχολεία της πόλης να κλείσουν τις πόρτες τους.

Μάλιστα ο βαθμός ασφαλείας σε αεροδρόμια είναι πολύ υψηλός, ενώ υπάρχουν κι αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία της ολλανδικής πόλης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ' ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιουστ Λανσάγκε είπε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Μαρκ Ρούτε: Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε διαβεβαίωσε σήμερα στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πως «δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία. Μια τρομοκρατική ενέργεια συνιστά επίθεση εναντίον του πολιτισμού μας, εναντίον της κοινωνίας μας που προάγει την ανεκτικότητα κι είναι ανοικτή προς όλους (...) Δεν υπάρχει παρά μονάχα μία απάντηση, κι αυτή είναι το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία μας να είναι ισχυρότερα από τον φανατισμό και τη βία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider