Το προφίλ του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το προφίλ του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας
Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί η αιματηρή επίθεση σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 49 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ και του μακελάρη της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ που είχε αιματοκυλίσει τη χώρα του με δεκάδες νεκρούς, δηλώνει ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας με τους 49 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες που άφησε πίσω του.

Μέσα ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του 28χρονου Μπράντον Τάραντ, που, περιγράφοντας τον σκοπό της αιματηρής επίθεσης, είπε ότι «αποφάσισε να ξεσηκωθεί για να διασφαλίσει το μέλλον της φυλής του».

Λίγες ημέρες πριν σκορπίσει το θάνατο, ο Μπράντον Τάραντ συστήθηκε μέσω του διαδικτύου στους ακόλουθούς του. Όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του «είναι 28 ετών, συνηθισμένος λευκός άνδρας, γεννημένος σε οικογένεια της εργατικής τάξης στην Αυστραλία και εθνικιστής». Ο πατέρας του ήταν αθλητής του τριάθλου και πέθανε το 2010, σε ηλικία 49 ετών.

Η παιδική του ηλικία ήταν φυσιολογική, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς ενδιαφέρον για τα σχολικά μαθήματα. Όπως λέει ο ίδιος, δεν πήγε στο Πανεπιστήμιο γιατί «δεν τον ενδιέφερε τίποτα από όσα διδάσκονται εκεί».

Μόλις τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε να δουλεύει και με τα χρήματα που έβγαζε, αποφάσισε να ταξιδέψει. Σύμφωνα με μαρτυρίες συνεργατών του, ο 28χρονος μακελάρης ήταν «πολύ ευγενικός νεαρός, τον ενδιέφερε ο αθλητισμός και μάλιστα φέρεται να προπονούσε παιδιά δωρεάν».

Είχε δουλέψει σε γυμναστήριο και τελευταία ως διανομέας. Είδωλό του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Νορβηγός ακροδεξιός μακελάρης, Άντερς Μπρέιβικ.

Οι λογαριασμοί του Τάραντ στα social media αποκαλύπτουν το μέγεθος του μίσους του για ο,τιδήποτε διαφορετικό. Φωτογραφίες από όπλα και πυρομαχικά με τα ονόματα γνωστών δραστών πολύνεκρων επιθέσεων, «κοσμούν» τα προφίλ του.

Πήγε στη Νέα Ζηλανδία «τυχαία», λέει ο 28χρονος, για να προπονηθεί και να σχεδιάσει την επίθεση, μέχρι που «αποφάσισε να ξεσηκωθεί για να διασφαλίσει το μέλλον της φυλής του».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider