Νέες κυρώσεις σε Ρωσία από ΗΠΑ - Καναδά - ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες κυρώσεις σε Ρωσία από ΗΠΑ - Καναδά - ΕΕ
Νέες κυρώσεις στην Ρωσία επέβαλαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά.

Νέες κυρώσεις στην Ρωσία επέβαλαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά για «τη συνέχιση της επιθετικότητάς τους στην Ουκρανία», σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Έξι υπεύθυνοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων γιατί κατάσχεσαν ουκρανικά πλοία στο Στενό του Κερτς, στα ανοικτά της Κριμαίας, και γιατί υποστήριξαν αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.

Οκτώ ρωσικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων έξι όμιλοι αμυντικών εξοπλισμών που δραστηριοποιούνται στην Κριμαία, περιλαμβάνονται επίσης στη μαύρη λίστα της Ουάσινγκτον.

Οι κυρώσεις παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων που ορίζονται στη μαύρη λίστα και απαγορεύουν τις εμπορικές συναλλαγές με αυτά.

«Από τότε που η Ρωσία άρχισε την εκστρατεία επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας» και την κατοχή της χερσονήσου της Κριμαίας, εμείς, μαζί με τους διατλαντικούς εταίρους μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στις παράνομες μηχανορραφίες της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης της επίθεσής της στο Στενό του Κερτς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του επίσης το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Καλούμε τη Ρωσία να παραδώσει στην Ουκρανία τα πλοία που κατασχέθηκαν και τα μέλη των πληρωμάτων που κρατούνται, όπως και να σεβαστεί την κυριαρχία και την ακεραιότητα του εδάφους της Ουκρανίας» προσθέτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider