«Δεν βιάζεται» ο Τραμπ - Αργεί η λύση στον εμπορικό πόλεμο Κίνας - ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δεν βιάζεται» ο Τραμπ - Αργεί η λύση στον εμπορικό πόλεμο Κίνας - ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως δεν βιάζεται να κλείσει μια συμφωνία με την Κίνα.

Δεν βιάζεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα και να βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο. Αυτό σήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, την Τετάρτη και επέμεινε ότι οποιαδήποτε συμφωνία περιλαμβάνει την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ένα σημαντικό σημείο διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών κατά τους μήνες των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση στην ιδιοκτησία του προέδρου, Mar-a-Lago στη Φλόριντα, αργότερα αυτό το μήνα, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχουν πραγματοποιηθεί συνομιλίες μεταξύ των εμπορικών ομάδων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος σε πρόσφατη συνέντευξη του με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι από την πλευρά του, μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ είναι ακόμα πιθανή.

«Νομίζω ότι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά - θα δούμε μόνο ποια είναι η ημερομηνία», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «Δεν βιάζομαι. Θέλω να είναι σωστή η συμφωνία... Δεν είμαι σε καμία βιασύνη όμως. Πρέπει να είναι η σωστή συμφωνία. Πρέπει να είναι μια καλή συμφωνία για εμάς και αν δεν είναι, δεν πρόκειται να κάνουμε αυτή τη συμφωνία».

Από την πλευρά της η Κίνα δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο που να επιβεβαιώνει ότι ο Κινέζος Πρόεδρος σκέφτεται να συναντήσει τον Τραμπ στη Φλόριντα ή κάπου αλλού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider