Γουόρεν: Σχέδιο διάσπασης των Amazon, Google και Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουόρεν: Σχέδιο διάσπασης των Amazon, Google και Facebook
Σχέδιο για τη διάσπαση μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως η Amazon και το Facebook παρουσίασε η Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Σχέδιο για τη διάσπαση μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως η Amazon και το Facebook παρουσίασε η Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών υποστηρίζει πως θέλει να κάνει «μεγάλες, διαρθρωτικές αλλαγές στον τεχνολογικό τομέα για να ενισχύσει τον ανταγωνισμό». Οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνουν τη «διάσπαση» της Amazon, του Facebook και της Google.

Στη Γερουσία, η Γουόρεν είναι ηγέτης της προοδευτικής πτέρυγας του κόμματος, και ασκεί συνεχώς έντονη κριτική στο περιβάλλον της Wall Street.

«Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες σήμερα έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη, πάρα πολύ δύναμη πάνω στην οικονομία μας, την κοινωνία μας και τη δημοκρατία μας. Έχουν ισοπεδώσει τον ανταγωνισμό, χρησιμοποιούν τις προσωπικές μας πληροφορίες για κέρδος και έχουν στρεβλώσει τον ανταγωνισμό υπέρ τους. Και στην πορεία έχουν πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις και έχουν καταπνίξει τον ανταγωνισμό» γράφει σύμφωνα με το CNBC η κα. Γουόρεν.

Εκτός της κ. Γουόρεν, και η γερουσιαστής Έιμι Κλόμπουκαρ στην εκστρατεία της είχε εναντιωθεί στις δράσεις των ψηφιακών κολοσσών, εστιάζοντας κυρίως στην ιδιωτικότητα των μέσων, λέγοντας ότι οι «μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider