Τραμπ: Θέλω ένα ισχυρό δολάριο με οφέλη για τους πολίτες – Όχι ένα νόμισμα που λειτουργεί αποτρεπτικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Θέλω ένα ισχυρό δολάριο με οφέλη για τους πολίτες – Όχι ένα νόμισμα που λειτουργεί αποτρεπτικά
Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την ομιλία του, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αλλά αντίθετα μίλησε για «έναν άντρα που αρέσκεται στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed».

«Το δολάριο είναι υπερβολικά ισχυρό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Fed, πως «αρέσκεται στις αυξήσεις των επιτοκίων».

«Η αμερικανική οικονομία καταγράφει ικανοποιητικές επιδόσεις παρά τις δράσεις της Fed», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στο Μέριλαντ και βάλλοντας ανοιχτά κατά της Fed.

«Θέλω ένα ισχυρό δολάριο, αλλά θέλω ένα δολάριο που να έχει οφέλη για τη χώρα και τους πολίτες της. Δεν θέλω ένα υπερβολικά ισχυρό δολάριο που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τη χώρα μου να κάνει μπίζνες με άλλα κράτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την ομιλία του, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αλλά αντίθετα μίλησε για «έναν άντρα που αρέσκεται στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed» και «έναν άντρα που αρέσκεται σε ένα πολύ ισχυρό δολάριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider