Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Πράσινο φως» για τη δόση του 1 δισ. στις 11 Μαρτίου ή το αργότερο τον Απρίλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Πράσινο φως» για τη δόση του 1 δισ. στις 11 Μαρτίου ή το αργότερο τον Απρίλιο
Ανοιχτό αφήνουν πηγές της Ευρωζώνης το ενδεχόμενο να εγκριθεί η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στο επόμενο Eurogroup.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το Eurogroup της 11ης Μαρτίου να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του ενός 1 δισ. ευρώ, διαφορετικά θα εγκριθεί το αργότερο στο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Τα ανωτέρω δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ευρωπαίος αξιωματούχος, μετά τη συνεδρίαση των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euroworking Group).

Ειδικότερα, οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για τα ανοιχτά θέματα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έλαβε η Ελλάδα για τη μεταμνημονιακή εποχή, όπως καταγράφονται στη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

Αυτά είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, η αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα του φυσικού αερίου.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, το ζήτημα του νέου Νόμου Κατσέλη συζητήθηκε εκτενώς στο EuroWorking Group όπου τα τεχνικά κλιμάκια συνέστησαν εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών ώστε να οριστικοποιηθεί το νέο πλαίσιο προστασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider