Ο πιο πλούσιος άνδρας στην Αφρική επενδύει 17 δισ. δολάρια και γίνεται «αθάνατος»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πιο πλούσιος άνδρας στην Αφρική επενδύει 17 δισ. δολάρια και γίνεται «αθάνατος»
Τα αφρικανικά μέσα μιλούν για μια επένδυση που θα κάνει «αθάνατο» τον Αλίκο Ντανγκότε, όσο αφορά την οικονομία της Νιγηρίας.

Το νέο project του Αλίκο Ντανγκότε, του πλουσιότερου άνδρα στην Αφρική, σκοπό έχει να μειώσει την εξάρτηση της Νιγηρίας από την εισαγωγή καυσίμων. Ενώ παράλληλα θα τον κάνει ακόμα πλουσιότερο...

Με καταγωγή από μια πλούσια οικογένεια Νιγηριανών εμπόρων, ο Ντανγκότε ξεκίνησε την δική του επιχείρηση με αντικείμενο το τσιμέντο, όταν ήταν μόλις 21 ετών. Δεν έμεινε εκεί βέβαια, αλλά αντίθετα επέκτεινε τις επιχειρήσεις του στα κατασκευαστικά υλικά και ακολούθησαν εργοστάσια ζάχαρης, αλευριού και αλατιού. Ενώ το επόμενο βήμα που έκανε ήταν στο πετρέλαιο, στο real estate, στις μεταφορές ενώ σειρά έχει ένα νέο εργοστάσιο λιπασμάτων.

Πλέον, όπως μεταδίδει το Bloomberg, με μια επένδυση 17 δισ. δολαρίων ο Αλίκο Ντανγκότε ετοιμάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο από τον πλούτο της χώρας του! Να σημειωθεί εδώ ότι το ΑΕΠ της Νιγηρίας αγγίζει σήμερα τα 376 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για περισσότερα από 6,700 στρέμματα που καταλήγουν στον Ατλαντικό ωκεανό, που θα φιλοξενήσουν το νέο εργοστάσιο του Αφρικανού μεγιστάνα, το οποίο θα παράγει και θα επεξεργάζεται λιπάσματα, αλλά και ένα διυλιστήριο πετρελαίου - μια επένδυση που από μόνη της αγγίζει τα 12 δισ. δολάρια.

Τα αφρικανικά μέσα μιλούν για μια επένδυση που θα κάνει «αθάνατο» τον Αλίκο Ντανγκότε στην ιστορία της Νιγηρίας...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider