Βέλγιο: Συνελήφθη ο Abrini για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγιο: Συνελήφθη ο Abrini για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι πραγματοποιηθήκαν σήμερα «πολλές συλλήψεις» στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι έγιναν πολλές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρα στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες και τον σταθμό μετρό του Μαλμπέκ», ανέφερε η λακωνική ανακοίνωση.

Οι αρχές αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για την υπόθεση, ωστόσο λίγα λεπτά νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση VRT μετέδωσε ότι συνελήφθη ο Βέλγος Mohamed Abrini, 31 ετών, ένας ύποπτος για τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος πιθανότατα εμπλέκεται και στις επιθέσεις αυτοκτονίας των Βρυξελλών.

Ο Αbrini είναι «περισσότερο από πιθανό» ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τον «άνδρα με το καπέλο» ο οποίος εμφανίζεται σε ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου να συνοδεύει τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας, πρόσθεσε το κανάλι χωρίς να διευκρινίσει τις πηγές του. Οι αρχές κρατούν και έναν δεύτερο ύποπτο, που πιστεύεται ότι είναι εκείνος που θεάθηκε μαζί με τον τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο μετρό. Σύμφωνα με το VRT ο άνδρας αυτός ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ.

Μια αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι έχει συλληφθεί ο Αbrini. Δεν έχει δοθεί ωστόσο καμία διευκρίνιση για το πού και υπό ποιες συνθήκες έγινε η σύλληψη.

Ο Abrini είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου θεάθηκε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Shala Abdeslam δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο «άνδρας με το καπέλο» έφυγε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγο πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του και αργότερα εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Την Πέμπτη οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο όπου εικονίζεται ο ύποπτος και ζήτησαν ξανά τη βοήθεια των πολιτών, αυτή τη φορά για να βρεθεί το τζάκετ που είχε πετάξει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider