Fitch: Στο «ΒΒΒ» παραμένει η Ιταλία - Αρνητικό το outlook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fitch: Στο «ΒΒΒ» παραμένει η Ιταλία - Αρνητικό το outlook
O οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση «ΒΒΒ» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, με αρνητικό ωστόσο outlook.

O οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση «ΒΒΒ» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, με αρνητικό ωστόσο outlook.

Σύμφωνα με την Fitch, η αξιολόγηση «BBB» και οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του χρέους της γενικής κυβέρνησης και την απουσία διαρθρωτικής δημοσιονομικής προσαρμογής, το σχετικά υψηλό καθαρό εξωτερικό χρέος, την αδύναμη ποιότητα του ενεργητικού του τραπεζικού τομέα, την πολύ χαμηλή τάση αύξησης του ΑΕΠ, καθώς και τον τον πολιτικό κίνδυνο.

Η αξιολόγηση υποστηρίζεται από την άλλη πλευρά από μια διαφοροποιημένη οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίας, με τους δείκτες του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εισοδήματος, της διακυβέρνησης και της ανθρώπινης ανάπτυξης πολύ ισχυρότερους από άλλες χώρες με παρόμοια αξιολόγησηση.

Η Ιταλία έχει επίσης μέτριο χρέος του ιδιωτικού τομέα, βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα, σχετικά ευνοϊκή μέση λήξη του δημοσίου χρέους (6,7 έτη) και μέση απόδοση κατά την έκδοση (1,4%), καθώς και πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider