Εμπόριο: ΗΠΑ και Κίνα θα αναζητήσουν λύση σε επίπεδο κορυφής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπόριο: ΗΠΑ και Κίνα θα αναζητήσουν λύση σε επίπεδο κορυφής
Οι ΗΠΑ και η Κίνα συζητούν το ενδεχόμενο συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στη Φλόριντα.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα συζητούν το ενδεχόμενο συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στη Φλόριντα στα τέλη Μαρτίου, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα του διεθνούς εμπορίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν επίσης ότι η Κίνα έχει δεσμευτεί να αγοράσει έως και 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορεύματα των ΗΠΑ, αν και οι δύο πλευρές παραμένουν πολύ μακριά σε άλλα θέματα που αφορούν τις εμπορικές τους διαφορές.

Οι εμπορικές συνομιλίες επαναλήφθηκαν την περασμένη Τρίτη σε αμερικανικό έδαφος μεταξύ τεχνοκρατών και συνεχίστηκαν σε υψηλότερο επίπεδο την Πέμπτη. Σήμερα, Παρασκευή, ο Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λιου Χε.

Πιθανή συνάντηση Τραμπ – Σι τον Μάρτιο σημαίνει de facto παράταση της προθεσμίας που έχει τεθεί για την επίλυση των εμπορικών διαφορών των δύο πλευρών.

Η αμερικανική πλευρά έχει απειλήσει με επιβολή δασμών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 2 Μαρτίου. Ωστόσο, ο Τραμπ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η προθεσμία αυτή δεν είναι «μαγική», υπονοώντας ότι θα μπορούσε να παραταθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider