Brexit: Σε κατάσταση «συναγερμού» οι Βρετανικές επιχειρήσεις - Μαζεύουν αποθέματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Σε κατάσταση «συναγερμού» οι Βρετανικές επιχειρήσεις - Μαζεύουν αποθέματα
​​​​​​​Μεγάλες εταιρείες έχουν αρχίσει να κρατούν αποθέματα σε προϊόντα όπως τρόφιμα, φάρμακα και μηχανήματα. Αλλαγές και στα τελωνεία.

Με λιγότερες από 35 ημέρες να απομένουν μέχρι το «διαζύγιο» της Μεγάλης Βρετανίας από τον μεγαλύτερο επαγγελματικό της «συνεργάτη», την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ενδεχόμενο να χωρίσουν χωρίς συμφωνία προκαλεί πονοκέφαλο στους επιχειρηματίες της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Τερέζα Μέι ακόμα παλεύει να βρει βοήθεια για να προωθήσει το πλάνο εξόδου στο κοινοβούλιο, πριν την ημερομηνία εξόδου της 29ης Μαρτίου.

Ήδη, μεγάλες εταιρείες όπως η Nestle SA, η Bayer AG και η Airbus SE έχουν αρχίσει να κρατούν αποθέματα σε προϊόντα όπως τρόφιμα, φάρμακα και μηχανήματα, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να μεταθέτουν το βάρος της παραγωγής στο εξωτερικό.

Σημαντικές αλλαγές πραγματοποιούνται και στην διαδικασία εξαγωγών – εισαγωγών στα τελωνεία, τα οποία καλούνται να φτιάξουν και να ακολουθήσουν νέες διαδικασίες, όσον αφορά τους ελέγχους, αλλά και την επιβολή νέας τιμολόγησης και φορολόγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider