Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας ξεπέρασαν το χρέος της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας ξεπέρασαν το χρέος της

Στις αρχές του 2019 τα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας έφθασαν τα 468 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που το συνολικό εξωτερικό χρέος ανήλθε στα περίπου 454 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν η Ρωσία αυτή τη στιγμή διαθέτει «ένα ισχυρό οικονομικό μαξιλάρι οικονομικής ασφάλειας».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία τα δικά μας συναλλαγματικά αποθέματα καλύπτουν πλήρως το εξωτερικό χρέος, τόσο του κράτους όσο και του επιχειρηματικού τομέα» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Με βάση την εκτίμηση της Κεντρικής Τράπεζας, την 1η Ιανουαρίου του 2019 το εξωτερικό χρέος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών των δημόσιων οργανισμών, της ίδιας της Κεντρικής Τράπεζας, των εμπορικών τραπεζών, των εταιρειών και των νοικοκυριών ανήλθε στα 453,75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2018 είχε μειωθεί κατά 64,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή κατά 12,4%, φθάνοντας τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν την 1η Απριλίου του 2009.

Τα συνολικά διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, την 1η Ιανουαρίου του 2019 ανέρχονταν σε σχεδόν 468,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 8 Φεβρουαρίου έφθασαν τα 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider