Βρετανία: Νέοι κανόνες για το ΦΠΑ σε περίπτωση σκληρού Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Νέοι κανόνες για το ΦΠΑ σε περίπτωση σκληρού Brexit
Η Βρετανία ίσως αναγκαστεί να αλλάξει το σύνολο της νομοθεσίας της που έχει διαμορφωθεί από την Ευρώπη σε ενδεχόμενο οριστικό Brexit, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Βρετανία ίσως αναγκαστεί να αλλάξει το σύνολο της νομοθεσίας της που έχει διαμορφωθεί από την Ευρώπη σε ενδεχόμενο οριστικό Brexit, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό αφορά και την άμεση φορολογία της, που καθορίστηκε ως υλοποίηση των δεσμεύσεων της έναντι του ενωσιακού δικαίου και της νομολογίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Grant Thornton Greece το οριστικό Βrexit ενδέχεται να έχει περισσότερες νομοθετικές επιπτώσεις για την Βρετανία ιδίως στο πεδίο της έμμεσης φορολογίας και τους τελωνειακούς ελέγχους, καθώς και τους κανόνες για κρατικές επιχορηγήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, νέοι κανόνες ΦΠΑ, αλλά και τελωνειακού ελέγχου, για εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών από και προς την Ευρώπη αναμένεται να υιοθετηθούν από την Βρετανία. Επιπλέον, θα δύναται να αναπροσαρμόσει και τους κανόνες της για κρατικές επιχορηγήσεις για να ενισχύσει έτσι τους τομείς που θα θεωρήσει ότι χρήζουν βοήθειας.

Αν η Βρετανία εξέλθει οριστικώς από την Ευρώπη και εφόσον παύσουν να ισχύουν ως προς αυτήν οι σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες για τόκους, δικαιώματα, και μερίσματα, τότε στις σχέσεις της με κράτη - μέλη της ΕΕ δεν θα αποφεύγεται ο φόρος παρακράτησης επί των εισοδημάτων αυτών.

Παρά την ύπαρξη συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας που έχει με 27 κράτη - μέλη της ΕΕ, δεν προβλέπεται σε όλες από αυτές αποφυγή του φόρου παρακράτησης για τα εισοδήματα αυτά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider