Γιούνκερ: Αν το Λονδίνο θέλει χρόνο, κανείς δεν θα εναντιωθεί στην αναβολή του Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιούνκερ: Αν το Λονδίνο θέλει χρόνο, κανείς δεν θα εναντιωθεί στην αναβολή του Brexit
«Βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού», δεν δίστασε να σχολιάσει, αναφορικά με το Brexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Κανένας δεν θα εναντιωνόταν» στην αναβολή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαιώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να καθυστερήσει την αποχώρησή του, εάν το ζητήσει το Λονδίνο.

Το καταγραφόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες επιτείνει τη σεναριολογία περί αναβολής της ημερομηνίας που το διαζύγιο θα γίνει πραγματικότητα. Κανονικά το Brexit θα πρέπει να λάβει χώρα την 29η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό.

«Η απόφαση να ζητηθεί περισσότερος χρόνος επαφίεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, ουδείς στην Ευρώπη θα εναντιωνόταν σε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Αν ρωτάτε για πόσο μπορεί να αναβληθεί η αποχώρηση, δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα κατά νου», συμπλήρωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, «βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού», σχολίασε, μάλιστα, ο Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider