Επεισόδια στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεισόδια στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία

Επεισόδια και συγκρούσεις με την Αστυνομία σημειώθηκαν στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, σήμερα Σάββατο.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι, στην Αψίδα του Θριάμβου, προτού οι συμμετέχοντες κατευθυνθούν στον Πύργο του Άιφελ.

Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, που πετούσαν αντικείμενα, ενώ έβαλαν φωτιές και σε κάδους απορριμμάτων στο Παρίσι, στη Λιόν και το Μπορντό.

Αργότερα το απόγευμα, αστυνομικοί και κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν στο Esplanade des Invalides στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου αναμενόταν να ολοκληρωθεί η πορεία, ενώ οι ταραχές επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, 26 άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι.

Στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αφού ένας οδηγός επιχείρησε να περάσει μέσα από πλήθος διαδηλωτών.

Τα «κίτρινα γιλέκα» επιχείρησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε μια αποθήκη της εταιρείας Amazon και πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας στην Τουλούζη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 41.500 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας, σε σύγκριση με τους 51.400 την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, 4.000 στο Παρίσι, σε σύγκριση με 5.000 το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider