Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Μακρόν για τη Συρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Μακρόν για τη Συρία
«Στη Συρία, η κατάσταση παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλιμακούμενη, με σημαντικούς κινδύνους για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια» σημειώνει η γαλλική προεδρία.

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα, Σάββατο, ο Ρώσος και ο Γάλλος πρόεδρος σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και τους «σημαντικούς κινδύνους για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε στον ομολόγό του ότι «στη Συρία, η κατάσταση παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλιμακούμενη, με σημαντικούς κινδύνους για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια». Επίσης, εξέθεσε στον Βλαντιμίρ Πούτιν τις προτεραιότητες της Γαλλίας, μεταξύ αυτών η συνέχιση της μάχης κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η προστασία των αμάχων και η πλήρης, ασφαλής και χωρίς εμπόδια πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους πληθυσμούς.

Εκτός της προστασίας των αμάχων, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είπε πως αποτελεί προτεραιότητα «η συνέχιση έως τέλους της μάχης εναντίον του Ντάες από τον διεθνή συνασπισμό και τους συμμάχους του στο μέτωπο και η μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως έχουν οριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Μια άλλη προτεραιότητα είναι η «αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης έπειτα από διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να επιτραπεί η συνταγματική μεταρρύθμιση και η διεξαγωγή ελεύθερων κι αξιόπιστων εκλογών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider