ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για την αποφυγή νέου shutdown

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για την αποφυγή νέου shutdown
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει αναποφάσιστος εάν θα στηρίξει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Κογκρέσο.

Οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία για την συνέχεια της χρηματοδότησης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και την αποφυγή ενός νέου shutdown.

Η προσωρινή χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, περιλαμβανομένου του κρίσιμου υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, λήγει την ερχόμενη Παρασκευή. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει αναποφάσιστος εάν θα στηρίξει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Κογκρέσο ή όχι.

Βασική ανησυχία του Τραμπ είναι ότι με τη λύση που επιτεύχθηκε θα υπάρξει μεν χρηματοδότηση των κρατικών οργανισμών, όχι όμως και του τείχους που επιθυμεί να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.

«Δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση» δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ο οποίος ρωτήθηκε από το Reuters για το εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα στηρίξει ή όχι τη συμφωνία των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο.

Παρόλα αυτά, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποδέχτηκε τις εξελίξεις με ισχυρή άνοδο, καθώς διαφαίνεται κάποια λύση, όσο και εάν αυτή παραμένει προς το παρόν αμφίβολη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider