Αναβολή ζητά πριν τη νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο η Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβολή ζητά πριν τη νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο η Μέι
Περισσότερο χρόνο ζήτησε προτού μια ανανεωμένη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας τεθεί προς ψήφιση στο κοινοβούλιο ζήτησε η Τερέζα Μέι.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει μία πρόταση προς συζήτηση στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, η οποία θα επιδέχεται τροποποιήσεων από τους βουλευτές και, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, την ίδια μέρα θα υπάρξει νέα ομιλία της πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο και νέα συζήτηση πάνω σε νέα πρόταση της κυβέρνησης στις 27 Φεβρουαρίου, εξήγησε η Τερέζα Μέι, στην ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναζητά τρόπους για να διασφαλίσει μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινοβουλίου στην επόμενη φάση της διαδικασίας του Brexit για την διαπραγμάτευση της μελλοντικής συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις.

Επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κοινός δρόμος με την πρόταση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στην πρότασή του για παραμονή της Βρετανίας σε τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και ότι ήδη το κοινοβούλιο έχει καταψηφίσει κάτι τέτοιο. Τόνισε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και κάλεσε τους βουλευτές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν από την πλευρά του κατηγόρησε την Τερέζα Μέι ότι συνεχώς αναβάλλει την ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης και επιστρέφει κάθε φορά στο κοινοβούλιο με νέες δικαιολογίες και καθυστερήσεις, ώστε στο τέλος να εκβιάσει τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας της.

Σε ό,τι αφορά την πρότασή του για συνεργασία με την κυβέρνηση στο θέμα του Brexit, είπε ότι μετά την απάντηση που έλαβε στην επιστολή του, είναι περισσότερο πεπεισμένος ότι η πρωθυπουργός προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για μία διακομματική λύση. Ζήτησε επίσης από την πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει εάν αληθεύουν οι εκτιμήσεις της επικεφαλής για τις κυβερνητικές υποθέσεις στο κοινοβούλιο Άντρια Λίντσομ ότι η κρίσιμη ψηφοφορία ίσως να γίνει ακόμη και μετά τις 21 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider