O νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν προειδοποιεί: Ορατός ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν προειδοποιεί: Ορατός ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης

Ορατό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, να βυθιστεί στην ύφεση ακόμη και το τρέχον έτος, 2019, βλέπει ο διεθνούς φήμης αναγνωρισμένος νομπελίστας, Πολ Κρούγκμαν.

«Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η παγκόσμια οικονομία να εισέλθει σε ύφεση το 2019», εκτιμά ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο CNBC.

«Η ανησυχία στην αγορά γίνεται όλο και πιο έντονη. Οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική μιας σοβαρής οικονομικής επιβράδυνσης τους επόμενους μήνες, καθώς ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας βαραίνει το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα», σημειώνει το πρακτορείο, παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις του οικονομολόγου.

Μιλώντας ο ίδιος την Κυριακή σε διεθνές συνέδριο στο Ντουμπάι, εξήγησε πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να γίνει ακόμη και πραγματικότητα το εν λόγω σενάριο.

«Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να βυθιστεί στην ύφεση ακόμη και φέτος ή την επόμενη χρονιά». Όσο για το τι μπορεί να την προκαλέσει, η απάντηση του Κρούγκμαν ήταν σαφής: «Δεν θα είναι μια η αιτία, αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider