Γιατί η Δανία είναι η καλύτερη χώρα να βρεις δουλειά (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η Δανία είναι η καλύτερη χώρα να βρεις δουλειά (vid)
Όλα έχουν να κάνουν με το πώς οι Δανοί αντιλαμβάνονται την ιεραρχία –ή δεν την αντιλαμβάνονται, για την ακρίβεια. Και αυτό, γιατί στον χώρο εργασίας

Στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τις συνθήκες εργασίας φιγουράρει η Δανία –και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, όλα έχουν να κάνουν με το πώς οι Δανοί αντιλαμβάνονται την ιεραρχία –ή δεν την αντιλαμβάνονται, για την ακρίβεια. Και αυτό, γιατί στον χώρο εργασίας, οι συνάδελφοι αλληλεπιδρούν και συναναστρέφονται ανεξαρτήτως θέσης ή βαθμού.

Η πόρτα στο γραφείο του διευθυντή είναι πάντα ανοιχτή και οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφράσουν τις ανησυχίες ή τα παράπονά τους απευθείας στον CEO της εταιρείας, χωρίς να φοβούνται να ασκήσουν κριτική.

Έχουν την ελευθερία να μοιράζονται τις ιδέες και τις απόψεις τους και ενθαρρύνεται η δημιουργικότητά τους.

Όπως εξηγεί η διευθύνουσα σύμβουλος του WEF, Σάντια Ζαχίντι, «είναι σαφές ότι επιχειρήσεις με πιο “επίπεδες δομές” καλλιεργούν την παραγωγή ιδεών και διασφαλίζουν ότι οι ιδέες αυτές εισακούγονται». «Ταυτόχρονα, υπάρχει η απαραίτητη υποδομή ώστε η ιδέα να υλοποιείται», τονίζει.

Γιατί η Δανία «παράδεισος» για τους εργαζόμενους

Η Δανία καταλαμβάνει τη 10η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της Διεθνούς Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας του WEF.

Η απήχηση της οικονομίας της είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθός της χάρη στην υψηλή αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας. Διαθέτει ισχυρό κράτος πρόνοιας και δυναμικές εργασιακές πολιτικές.

Μπορεί οι απολύσεις να είναι πιο «εύκολες», αλλά η πρόνοια για τους ανέργους είναι πολύ σημαντική και τα δίχτυα ασφαλείας ισχυρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider