Ο ένας από τους βομβιστές είχε εργαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ένας από τους βομβιστές είχε εργαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο ένας από τους βομβιστές-καμικάζι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) που σκότωσαν 32 ανθρώπους στις Βρυξέλλες την 22η Μαρτίου είχε εργαστεί για μικρό χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες καθαριότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από έξι χρόνια, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το 2009 και το 2010, «ο ένας από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες είχε εργαστεί για περίοδο ενός μήνα για μια εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες καθαριότητας και της είχε ανατεθεί μια σύμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τότε», δήλωσε ο εκπρόσωπος κ. Guillot σε ανακοίνωση που εξέδωσε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον από τους βομβιστές αναφέρεται.

Ένας αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε πως το πρόσωπο αυτό ήταν ο Nazim Lasraoui, ένας 25χρονος Βέλγος υπήκοος που σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, ενώ φέρεται επίσης να είναι ο κατασκευαστής των γιλέκων με εκρηκτικά τα οποία χρησιμοποίησαν βομβιστές-καμικάζι στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου, στις επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Την εποχή που εργαζόταν προσωρινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Lasraoui δεν είχε ποινικό μητρώο, επισήμανε ο εκπρόσωπος του θεσμού.

Ο 24χρονος Lasraoui είχε πάει το 2013 στη Συρία όπου είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ. Τα ίχνη του κατόπιν χάθηκαν πριν επανεμφανιστεί την 9η Σεπτεμβρίου 2015, όταν είχε υποβληθεί σε έλεγχο, με την ψευδή ταυτότητα Sufian Kajal, μαζί με τον Shala Abdeslam, τον ύποπτο-κλειδί για τις επιθέσεις στο Παρίσι, και τον Mohamed Belkaid, ο οποίος σκοτώθηκε την 15η Μαρτίου στην αστυνομική επιχείρηση της κοινότητας Φόρεστ των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider