«Εισόδημα του πολίτη» και μείωση συντάξιμης ηλικίας ενέκρινε η κυβέρνηση της Ιταλίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εισόδημα του πολίτη» και μείωση συντάξιμης ηλικίας ενέκρινε η κυβέρνηση της Ιταλίας

Νομοθετικά διατάγματα για το «εισόδημα του πολίτη» και τη μείωση της συντάξιμης ηλικίας, ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε στην Ιταλία.

Ο Ιταλός τόνισε ότι το διάταγμα θα στηρίξει πέντε εκατομμύρια ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ η μείωση της συντάξιμης ηλικίας θα αφορά ένα εκατομμύριο πολίτες.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για το οποίο η κυβέρνησή μας είναι περήφανη», πρόσθεσε ο Κόντε.

«Μέσα σε επτά μήνες εφαρμόσαμε τα δυο αυτά σημεία, που ήταν και τα κυριότερα του κυβερνητικού συμβολαίου. Όλες οι υπόλοιπες δεσμεύσεις μας, κατά συνέπεια, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα», συμπλήρωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Συνολικά, το εισόδημα του πολίτη θα μπορεί να φτάνει τα 780 ευρώ το μήνα και θα μειώνεται αν ένας άνεργος ή κάτοχος κατώτατης σύνταξης έχει άλλα, παράλληλα εισοδήματα. Θα αρχίσει να χορηγείται από τον επόμενο Απρίλιο.

Ο δε υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, τόνισε ότι βάσει του νέου νόμου, θα υπάρχει η δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια ηλικίας, με 38 έτη κρατήσεων. Και το μέτρο αυτό, θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή σε τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider