Brexit: «Άρον άρον» εγκαταλείπουν τη Βρετανία οι πλούσιοι Ευρωπαίοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: «Άρον άρον» εγκαταλείπουν τη Βρετανία οι πλούσιοι Ευρωπαίοι
Οι αγαπημένοι προορισμοί περιλαμβάνουν το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, καθώς και τη νότια Γαλλία και τις ισπανικές τοποθεσίες όπως η Μαγιόρκα.

Η αυξανόμενη πιθανότητα ενός διαζυγίου με την ΕΕ χωρίς συμφωνία, με την προθεσμία του Brexit να απέχει λιγότερο από 75 ημέρες, ωθεί τους πλούσιους Ευρωπαίους που μένουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, να το εγκαταλείψουν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Anthony Ward Thomas, ιδρυτής μιας ομώνυμης μεταφορικής εταιρείας που ειδικεύεται στις μετεγκαταστάσεις στο εξωτερικό, δήλωσε πως υπάρχει αύξηση στις μετακομίσεις εκτός Βρετανίας της τάξεως του 82%. Οι αγαπημένοι προορισμοί περιλαμβάνουν το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, καθώς και τη νότια Γαλλία και τις ισπανικές τοποθεσίες όπως η Μαγιόρκα.

Ο ίδιος μάλιστα κρίνει πως ο βασικός λόγος που γίνεται αυτό δεν είναι τόσο το Brexit, αλλά ο χειρισμός των διαπραγματεύσεων και οι ανησυχία ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα είχε πελάτη και τον Μπόρις Τζόνσον. «Οι πελάτες είναι συνήθως πλούσιοι, έχοντας τουλάχιστον 5 εκατομμύρια λίρες (5,6 εκατομμύρια ευρώ) στη διάθεσή τους και κυρίως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετακινούνται με τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων που αναζητούν θερμότερες καιρικές συνθήκες, αλλά και «πιο σταθερά» πολιτικά συστήματα.

«Η έξοδος μπορεί να επιταχυνθεί μετά την απόρριψη της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit. Χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ, κάποιοι που ίσως περίμεναν τις εξελίξεις μπορεί τώρα να μετακινηθούν για να κάνουν κάποιες αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή τους», δήλωσε ο Ward Thomas.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider