Μέι: Η σημερινή απόφαση θα ορίσει το μέλλον της χώρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέι: Η σημερινή απόφαση θα ορίσει το μέλλον της χώρας
Να στηρίξουν τη συμφωνία της και να μην ρισκάρουν «να απογοητεύσουν τους Βρετανούς πολίτες» αφού δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία κάλεσε τους βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους η Τερέζα Μέι, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι η ευθύνη των βουλευτών ήταν μεγάλη και ότι η συμφωνία της «προσπάθησε να ικανοποιήσει τον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Brexit, με τρόπο που να προστατεύει τις δουλείες, να διασφαλίζει την ασφάλεια και να τιμά την αξιοπρέπεια του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Μέι είπε ενώπιον των βουλευτών ότι απόψε θα καθορίσουμε εάν θα προχωρήσουμε μπροστά με μια συμφωνία που τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit και επεσήμανε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα, δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα και απλά θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο διχασμό.

«Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα ορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλές γενεές» τόνισε η πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η συμφωνία μας θέτει τα θεμέλια για μια άνευ προηγουμένου οικονομική σχέση με την ΕΕ.

Κόρμπιν: Αν εμείς απορρίψουμε τη συμφωνία, η ΕΕ δεν μπορεί να αποκλείσει επαναδιαπραγμάτευση

Η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους όρους της αποχώρησής της από την ΕΕ, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, προτρέποντας τους βουλευτές να απορρίψουν τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

«Το λέω αυτό στους εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ: εάν το κοινοβούλιο απορρίψει αυτή τη συμφωνία, τότε η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να αποκλειστεί» επεσήμανε ο Κόρμπιν ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Ζητώ από το κοινοβούλιο να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία» τόνισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider