Καταδικάζει την έρευνα του FBI για τον Τραμπ ο Λευκός Οίκος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταδικάζει την έρευνα του FBI για τον Τραμπ ο Λευκός Οίκος
Καταδίκασε ο Λευκός Οίκος το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times ότι το FBI είχε ανοίξει έρευνα για πιθανούς δεσμούς του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία το 2017.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ο Αμερικανός πρόεδρος απέλυσε τον Μάιο του 2017 τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ και αφορούσε τον έλεγχο τον Τραμπ ως απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Το δημοσίευμα των New York Times δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενα συμπεράσματα των ερευνών του FBI.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε με ανάρτησή του στο Twitter την έρευνα λέγοντας ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος και καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο.

«Αυτό είναι παράλογο» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς. « Ο Τζέιμς Κόμεϊ απολύθηκε γιατί ήταν ανίκανος και ο αναπληρωτής του, Άντριου Μάκαμπι, ο οποίος ήταν υπεύθυνος εκείνη την επόχη, είναι γνωστός ψεύτης που απολύθηκε από το FBI. Σε αντίθεση με τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος άφησε τη Ρωσία και άλλες ξένες χώρες να ασκούν πιέσεις στην Αμερική, ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν πραγματικά σκληρός απέναντι στη Ρωσία», κατέληξε η Σάντερς.

Τι αφορούσε η έρευνα του FBI

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT, η έρευνα του FBI για τον Ντόναλντ Τραμπ συγχωνεύτηκε γρήγορα με την έρευνα που ξεκίνησε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ σχετικά με τη φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Μόσχα και την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστώσει εάν ο Τραμπ είχε συνειδητά ή όχι συνεργαστεί με το Κρεμλίνο και αν η αποπομπή του Τζέιμς Κόμεϊ ήταν παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από BBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider