Βραζιλία: Χάος στους δρόμους, δεν θέλουν την Uber τα ταξί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βραζιλία: Χάος στους δρόμους, δεν θέλουν την Uber τα ταξί

Eκατοντάδες ταξί απέκλεισαν τους μεγαλύτερους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δραστηριοποίηση της διαδικτυακής υπηρεσίας ταξί Uber, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και τεράστια μποτιλιαρίσματα στην πόλη που θα φιλοξενήσει σε τέσσερις μήνες τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα ταξί σχημάτιζαν ουρές και κατέλαβαν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες, όπως την Ατέρο ντε Φλαμένγκο, που συνδέει την τουριστική συνοικία Κοπακαμπάνα στο κέντρο της πόλης.

«Όχι στην πειρατεία, οι οδηγοί των ταξί είναι επαγγελματίες» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής κοντά στο αεροδρόμιο εσωτερικών πτήσεων Santos Dumont.

Η κυκλοφορία προς το διεθνές αεροδρόμιο Antonio Carlos Jobim επίσης παρέλυσε από τα εκατοντάδες ταξί που είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Οι οδηγοί των ταξί είχαν κρεμάσει σημαίες από τα παράθυρα των οχημάτων τους κι είχαν κολλήσει και αυτοκόλλητα με το σύνθημα «Uber, έξω».

Το Ρίο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το διάστημα 5 έως 21 Αυγούστου. Οι μετακινήσεις των αθλητών και των τουριστών με το πεπαλαιωμένο σύστημα συγκοινωνιών αλλά και το κυκλοφοριακό χάος που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στους δρόμους του Ρίο ανησυχούν τους διοργανωτές. Η εταιρεία Uber δεν έχει λάβει επίσημη άδεια να δραστηριοποιείται στο Ρίο, ωστόσο της επιτρέπεται να λειτουργεί χάρη σε μια προσωρινή δικαστική απόφαση.

Στη διαδήλωση, οι οδηγοί των ταξί προέτρεπαν τους συναδέλφους τους που συνέχιζαν να εξυπηρετούν επιβάτες να σταματήσουν τα αυτοκίνητά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider