Διακινητές προσφύγων διαφημίζουν «ταξίδια» στο Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διακινητές προσφύγων διαφημίζουν «ταξίδια» στο Facebook

Τούρκοι διακινητές διαφημίζουν στο Facebook ταξίδια με προορισμό την Ιταλία, αντί για την Ελλάδα, με προφανές κοινό τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian, οι διακινητές, αγνοώντας τη συμφωνία που έχουν υπογράψει Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση για επαναπροώθηση όλων των προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, «πωλούν» τα πακέτα τους έναντι 4.000 δολαρίων/άτομο, ανεβάζοντας το «κασέ» σε σύγκριση με τη θαλάσσια μεταφορά μέσω Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η σχετική δημοσίευση στο κοινωνικό δίκτυο, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ταξίδι είναι για το Σάββατο, από τη Μερσίνη μέχρι την Ιταλία, μ' ένα εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων, εξοπλισμένο με τρόφιμα, νερό, σωσίβια και φάρμακα», έχει κατέβει σήμερα. Στέλεχος της Facebook δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation πως η εταιρεία ερευνά από πού προήλθε η διαφήμιση αυτή.

Τα δύο τελευταία χρόνια, πολλοί επίδοξοι μετανάστες, που επεδίωκαν να διαφύγουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποίησαν το Facebook σαν πυξίδα για να βρίσκουν τους διακινητές ανθρώπων που ήλπιζαν ότι θα τους οδηγήσουν σε μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Ωστόσο πολλοί από τους μετανάστες αυτούς καταλήγουν εξαπατημένοι από ανθρώπους που εμφανίζονται ως διακινητές, αναφέρει η Guardian.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider