Γιούνκερ: Τρέφω τεράστιο σεβασμό για την πρωθυπουργό της Βρετανίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιούνκερ: Τρέφω τεράστιο σεβασμό για την πρωθυπουργό της Βρετανίας
Δεν αναφερόμουν στην ίδια την Τερέζα Μέι, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Δεν αναφερόμουν στην ίδια, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το σημερινό «επεισόδιο» με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο», διευκρίνισε ο κ. Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

«Τουλάχιστον δεν χορεύαμε», απάντησε, χαριτολογώντας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη συζήτηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Ειδικότερα, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε πως η όποια παρεξήγηση με την κ. Μέι λύθηκε όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν τής εξήγησε πως με τη δήλωσή του περί «νεφελώδους βρετανικής θέσης» δεν έψεγε την ίδια τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, αλλά την όλη κατάσταση με το Brexit.

«Δεν αναφερόμουν στην ίδια, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ τόνισε: «φερθήκαμε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, με τον μεγαλύτερο σεβασμό όλοι μας και εκτιμάμε τις προσπάθειές της για να επικυρωθεί η συμφωνία μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider