Γερουσία ΗΠΑ: Ο πρίγκιπας Σαλμάν υπεύθυνος για τη δολοφονία Κασόγκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερουσία ΗΠΑ: Ο πρίγκιπας Σαλμάν υπεύθυνος για τη δολοφονία Κασόγκι
Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Γερουσία ψήφισμα που χαρακτηρίζει τον πρίγκιπα διάδοχο της Σ.Αραβίας υπεύθυνο για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα την Πέμπη ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, υπεύθυνος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Το ψήφισμα αντικρούει τις δηλώσεις που έχει κάνει για την υπόθεση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Προς το παρόν, δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία που θα τεθεί το κείμενο προς ψήφιση και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ, απαιτείται η επικύρωσή του από τον πρόεδρο Τραμπ.

Νωρίτερα, αψηφώντας και πάλι τον πρόεδρο, η Γερουσία με ψήφους 56 υπέρ έναντι 41 κατά, ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητείται να τερματιστεί η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη. Το μέτρο αυτό θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από τη Βουλή.

Είναι η πρώτη φορά που η Γερουσία ή η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει μια πρόταση για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από δέσμευσή τους στο εξωτερικό με βάση τον Νόμο περί Πολεμικών Εξουσιών.

Ο νόμος αυτός, που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ, περιορίζει τη δυνατότητα του προέδρου των ΗΠΑ να δεσμεύει αμερικανικές δυνάμεις σε ενδεχόμενες εχθροπραξίες χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider