O Τραμπ επιμένει ότι θα χτίσει τείχος που θα χρηματοδοτηθεί από το Μεξικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Τραμπ επιμένει ότι θα χτίσει τείχος που θα χρηματοδοτηθεί από το Μεξικό
Ο Τραμπ επιμένει πως θα χτίσει τείχος στα σύνορα με χρήματα των Μεξικανών και οι Δημοκρατικοί τον ειρωνεύονται.

Με ειρωνικά σχόλια αντιμετώπισαν τις νέες... εξαγγελίες Τραμπ σχετικά με το τείχος με το Μεξικό, το οποίο μάλιστα θα πληρώσουν όχι οι Αμερικανοί, αλλά οι Μεξικανοί φορολογούμενοι.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε την υπόσχεσή του, μια από τις προεκλογικές του 2016, πως το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος στα σύνορα μέσω της νέας εμπορικής συμφωνίας των δυο χωρών.
Σε ανάρτησή του στα social media, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε μάλιστα πως Καναδάς και Μεξικό θα πληρώσουν για το τείχος. «Μόνο με τα χρήματα που γλιτώνουμε, το Μεξικό πληρώνει για το τείχος» έγραψε με κεφαλαία -όπως συνηθίζει- ο Αμερικανός
πρόεδρος.
Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ερωτώμενη σχετικά σημείωσε ότι η δήλωση Τραμπ δεν βγάζει καν νόημα. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, σημείωσε ειρωνευόμενος τον πρόεδρο Τραμπ ότι «αφού θα πληρώσει το Μεξικό δεν χρειάζεται να το κάνουμε εμείς».
Τέλος, ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ από την πλευρά του, σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία σχετική συζήτηση στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ «Δεν συζητήσαμε αυτό το θέμα, σε καμία συζήτηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider