Brexit: Στις Βρυξέλλες η Μέι μετά τη νίκη της στην πρόταση μομφής - Τι επιδιώκει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Στις Βρυξέλλες η Μέι μετά τη νίκη της στην πρόταση μομφής - Τι επιδιώκει
Οι βουλευτές του κόμματος της απέρριψαν την πρόταση μομφής με 200 ψήφους έναντι 117

Η Τερέζα Μέι μπορεί να κέρδισε την πρόταση μομφής και θα παραμείνει αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο πάνω από το ένα τρίτο των Συντηρητικών βουλευτών ψήφισαν εναντίον της, υπογραμμίζοντας την ανησυχητική μάχη που αντιμετωπίζει για να περάσει τη συμφωνία του Brexit μέσω του κοινοβουλίου.

Οι βουλευτές του κόμματός της απέρριψαν την πρόταση μομφής με 200 ψήφους έναντι 117 το βράδυ της Τετάρτης, μετά από μια ψηφοφορία που έδειξε τη διάσπαση που υπάρχει στο Συντηρητικό κόμμα σχετικά με τον Brexit.

Η Μέι δήλωσε μετά το αποτέλεσμα, ότι το κόμμα της έδωσε μια «ανανεωμένη εντολή για να παραδώσει το Brexit που ψήφισαν οι άνθρωποι, να φέρει τη χώρα πίσω και να οικοδομήσει μια Βρετανία που πραγματικά λειτουργεί για όλους» ενώ παρότρυνε τους βουλευτές από όλα τα μέρη να συνεργαστούν για να παραδώσουν το Brexit προς το εθνικό συμφέρον.

Σήμερα, Πέμπτη η Μέι θα πετάξει στις Βρυξέλλες για να απευθύνει έκκληση στους συναδέλφους της ηγέτες της ΕΕ να προσφέρουν στη Βρετανία αυτό που είπε στους βουλευτές ότι πρέπει να είναι μια «νομική δέσμευση» ότι το ιρλανδικό backstop θα είναι προσωρινό.

Ο Ντόναλντ Τουσκ ήδη δήλωσε στο twitter πως θα συναντηθεί με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό για «συζητήσεις της τελευταίας στιγμής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider