Στρασβούργο: Έλεγχοι στα σύνορα με Γερμανία - Φόβοι ότι ο δράστης διέφυγε 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στρασβούργο: Έλεγχοι στα σύνορα με Γερμανία - Φόβοι ότι ο δράστης διέφυγε 

Άφαντος παραμένει ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Στρασβούργο, από την οποία σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν δώδεκα.

Σύμφωνα με εισαγγελέα της Γαλλίας, ο μακελάρης φώναζε «Allahu Akbar», «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος δράστης πρόλαβε ήδη να διαφύγει στη Γερμανία γι’ αυτό και ελέγχονται εξονυχιστικά τα αυτοκίνητα στα σύνορα.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε πέριξ του καθεδρικού ναού του Στρασβούργου μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του, η οποία όμως ήταν άκαρπη.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει τραυματιστεί από τα πυρά αστυνομικών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δράστης είναι ο 29χρονος Σερίφ Τσεκάτ, γεννημένος στο Στρασβούργο, o οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης και το όνομά του βρισκόταν στην λίστα των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας με τα πρόσωπα που συνιστούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια.

Εκατοντάδες στελέχη της γαλλικής αστυνομίας και των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να θέσει τη Γαλλία σε «κατάσταση συναγερμού» για «τρομοκρατική επίθεση».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο δήμαρχος του Στρασβούργου Ρολάντ Ρις είχε κάνει λόγο με ανακοίνωσή του που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο για «τέσσερις νεκρούς και περίπου δέκα τραυματίες».

Τον ίδιο απολογισμό είχαν δώσει πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ανάμεσα στις 20:20 και τις 21:00» (21:20 και 22:00 ώρες Ελλάδας), ο δράστης ενεπλάκη σε ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες και αστυνομικούς δύο φορές πριν διαφύγει, σύμφωνα με τον Καστανέρ.

Σε αυτές τις ανταλλαγές πυρών, ο ένοπλος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Κατά το γαλλικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τον εξοστρακισμό μιας από τις σφαίρες του ενόπλου.

«Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς κι είδαμε πολύ κόσμο να τρέχει. Κάποιος έπεσε, αλλά δεν ξέρω αν σκόνταψε ή αν είχε τραυματιστεί», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider