Μέι: Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους τη συμφωνία για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέι: Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους τη συμφωνία για το Brexit
Ακόμη δεν έχουν συγκεντρωθεί οι 48 υπογραφές που είναι απαραίτητες για να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της, τόνισε η Βρετανία πρωθυπουργός.

Ακόμη δεν έχουν συγκεντρωθεί οι 48 υπογραφές που είναι απαραίτητες για να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της, διαμήνυσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός δηλώνοντας αποφασισμένη να υπερυμανθεί έως τέλους της συμφωνίας της για το Brexit.

Σε συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο Sky News, η Τερέζα Μέι επανέλαβε ότι οι επιλογές είναι οι ακόλουθες: α) η συμφωνία, που έκλεισε, β) no deal και γ) no Brexit. Το τρίτο, ξεκαθαρίζει, κανείς δεν έχει τη νομιμοποίηση να το πράξει και επιμένει πώς ό,τι και εάν συμβεί η χώρα θα βγει από την κοινότητα τον Μάρτιο του 2019.

Εσπευσε να σημειώσει ότι απ' όσο γνωρίζει δεν έχει συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός βουλευτικών επιστολών στο κόμμα της για πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές τα τελευταία 24ωρα.

Το μήνυμά της στους Βρετανούς πολιτικούς και πολίτες σαφές: Οι επόμενες επτά ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας, είπε. Αποκάλυψε ότι μέσα στην εβδομάδα θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ και σημείωσε: «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί έως ότου συμφωνηθούν τα πάντα».

Υποστήριξε ότι η ΕΕ αρχικά ήθελε να προσφέρει στη Βρετανία μία συμφωνία «έτοιμη από το ράφι», ωστόσο, η κυβέρνησή της είπε όχι και πάλεψε για κάτι καλύτερο, κάτι πιο φιλόδοξο. «Χρειάστηκε χρόνο, αλλά κατέληξαν να πουν ότι ναι συμφωνούν να δώσουν στη Βρετανία μία πιο φιλόδοξη σχέση με την Ε.Ε. από ό,τι αρχικά σκέφτονταν» ανέφερε.

Επανέλαβε ότι η ίδια έχει καθήκον να υλοποιήσει το Brexit για το οποίο ψήφισαν οι πολίτες, ενώ όσον αφορά στις επικρίσεις για το λεγόμενο backstop για τη Βόρεια Ιρλανδία απάντησε ότι όλες οι πλευρές θέλουν να έχει υπάρξει συμφωνία για τα σύνορα στην Ιρλανδία πριν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το backstop και ότι σε κάθε περίπτωση θα ήταν ένα προσωρινό μέτρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider