Αλλαξαν γνώμη οι Βρετανοί για το Brexit, θέλουν νέο δημοψήφισμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαξαν γνώμη οι Βρετανοί για το Brexit, θέλουν νέο δημοψήφισμα

Εν μέσω έντονης συζήτησης του προσχεδίου της συμφωνίας με την ΕΕ, μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, τις παραιτήσεις τεσσάρων υπουργών και την πιθανότητα κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της Τερέζα Μέι, φαίνεται ότι οι Βρετανοί πολίτες κάνουν στροφή 180 μοιρών και δεν επιθυμούν πια την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου από την εταιρεία Sky Data για το Sky News, πάνω από τους μισούς Βρετανούς πολίτες (54%) δεν επιθυμούν ένα Brexit και είναι υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος (55%).

Δημοψήφισμα Brexit

Δημοψήφισμα Brexit

Μόλις ένας στους επτά θεωρούν ότι το προσχέδιο της Συμφωνίας που προτείνει η Τερέζα Μέι είναι καλύτερο είτε από το να παραμείνουν στην ΕΕ είτε από ένα «Brexit χωρίς συμφωνία» (32%).

Η πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αυτές είναι οι μοναδικές επιλογές που είχε η χώρα κατά τις διαπραγματεύσεις με το εμπορικό μπλοκ. Το υπουργικό συμβούλιο φάνηκε αρχικά να υποστηρίζει το προσχέδιο της συμφωνίας με την ΕΕ αλλά αρκετοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο αρμόδιος για το Brexit, Ντόμινικ Ρααμπ παραιτήθηκαν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο κείμενο.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Sky Data, το 31% των Βρετανών θεωρούν ότι η Τερέζα Μέι είναι η ικανότερη πολιτικός για να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, ενώ ακολουθεί ο Τζέρεμι Κόρμπιν με 24%,ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο Μπόρις Τζόνσον με 17% και ο Ντόμινικ Ρααμπ με 10%.

Δημοψήφισμα Brexit

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider