Νικολόπουλος: Εταιρείες δρουν ανεξέλεγκτα στον διαδικτυακό τζόγο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νικολόπουλος: Εταιρείες δρουν ανεξέλεγκτα στον διαδικτυακό τζόγο

Νέα παρέμβαση για το διαδικτυακό τζόγο και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον online στοιχηματισμό κάνει ο Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, μέσω βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube.

Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του online στοιχήματος δρουν ανεξέλεγκτα και επιδίδονται σε «λεηλασία» και «φοροκλοπή». Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017, παίχθηκαν 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο διαδικτυακό στοίχημα, ενώ δηλώθηκαν κέρδη μόλις 97 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τονίζει την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων δράσεων και μέτρων, με στόχο να μπει μια τάξη στην αναρχία του διαδικτυακού τζόγου, τονίζοντας ότι το πλαίσιο λειτουργίας αυτών των εταιρειών είναι εξαιρετικά χαλαρό, με ελλιπή και «θολά» κριτήρια.

Επιπλέον, ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα:

· Αληθεύει ότι τρεις από αυτές τις εταιρείες ανήκουν σε γνωστό επιχειρηματία, με έντονη συνδικαλιστική παρουσία στο χώρο των εργοδοτών;

· Γιατί δεν έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) οι ιδιοκτήτες εταιρειών που, παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος, τις έχουν ουσιαστικά «υπενοικιάσει» σε τρίτους, διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία μαύρου χρήματος;

· Γιατί δεν έχει αλλάξει ακόμη το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, που επιτρέπει στις εταιρείες αυτές να δηλώνουν οικονομικά μεγέθη κατά βούληση;

· Γιατί απουσιάζει οποιοδήποτε νομικό εργαλείο για την επιβολή ελέγχων από τις ελληνικές φορολογικές αρχές;

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, τις ελεγκτικές αρχές, τους οικονομικούς εισαγγελείς, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να καταθέσουν στη Βουλή στοιχεία για την ταυτότητα των ιδιοκτητών ή των μετόχων των επιχειρήσεων αυτών, που στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένει άγνωστη. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αξιοποιείται το διεθνές πλέγμα προστασίας που παρέχουν οι υπεράκτιες εταιρείες».

Τέλος, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ερωτά εάν αληθεύει ότι ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του online στοιχηματισμού, έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider