Φυλάκιση με αναστολή στον Καρατζαφέρη για το πόθεν έσχες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυλάκιση με αναστολή στον Καρατζαφέρη για το πόθεν έσχες

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε στο Γιώργο Καρατζαφέρη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για υποβολή ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες για τα έτη 2010-2011-2012.

Για την κατηγορία συμμετοχής στις off-shore Catalina και Homeric και για την κατοχή ακινήτου στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κρίθηκε αθώος.

Το θέμα της εμπλοκής του κ. Καρατζαφέρη με εξωχώριες εταιρείες και παραλείψεις στο πόθεν έσχες είχε προκύψει από τις έρευνες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η περιουσία της εξωχώριας εταιρίας πέρασε σε ένα trust και το περιεχόμενό του, δηλαδή το καταπίστευμα αποτελεί περιουσία που έπρεπε να δηλωθεί.

Ο ίδιος απολογούμενος υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι μειονέκτημά του ήταν ότι εμπιστεύθηκε ανθρώπους, όπως η λογίστριά του αλλά και κάποιους άλλους, όπως είπε, που «τον πρόδωσαν».

Αναφερόμενος στο ύψος του ποσού που είχε μαζευτεί στο trust, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι επρόκειτο για χρήματα από τους μισθούς του- οι οποίοι μάλιστα έφθαναν τις 20.000.000 ευρώ όταν ήταν ευρωβουλευτής, ενώ το ποσό του 1.650.000 ευρώ ήταν χρήματα που τού είχαν δώσει συνεργάτες και υποστηριχτές του ΛΑΟΣ, με την συμφωνία ότι θα τους έδινε μετοχές του Telecity, όταν θα έπαιρνε πανελλαδική άδεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider