Στη Θεσσαλονίκη επενδύει η Deloitte - Σχέδια για 200 προσλήψεις

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Θεσσαλονίκη επενδύει η Deloitte - Σχέδια για 200 προσλήψεις

Στο ταλέντο νέων εξειδικευμένων επαγγελματιών επενδύει η Deloitte Ελλάδας εγκαινιάζοντας ήδη από τις αρχές του 2018 ένα πρότυπο Κέντρο Τεχνογνωσίας στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης. Το Alexander Competence Center αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο δημιουργίας τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και παραγωγικότητας, το οποίο θα στελεχωθεί με νέους αποφοίτους πανεπιστημίων που θα εργαστούν πάνω σε διάφορα έργα ενισχύοντας τις προοπτικές εξέλιξης τους.

Δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία στόχος της Deloitte Ελλάδος είναι να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές των νέων ταλέντων της χώρας, δημιουργώντας την επόμενη γενιά συμβούλων μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης. όπως ανέφεραν σε σημερινή εκδήλωση οι επικεφαλής της εταιρείας.

Ήδη στο νέο κέντρο εργάζονται 35 νέοι επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών, υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και ελεγκτικών υπηρεσιών ενώ μέχρι το 2020 οι θέσεις εργασίας αναμένεται να φτάσουν τις 200 ενισχύοντας τους 661 εργαζόμενους που απασχολεί σήμερα η Deloitte. Το νέο τμήμα αναμένεται να αυξήσει τα έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών των 46 εκατ. ευρώ που καταγράφει σήμερα κατά 15 με 20 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα δύο έτη.

Όπως αναφέρθηκε έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με θυγατρικές του ομίλου στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του και η απόσβεση της επένδυσης υπολογίζεται μέσα στην επόμενη διετία. Σχετικά με την εγχώρια αγορά των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ο κ. Κουτσόπουλος ανέφερε πως οι απαιτήσεις αυξάνονται την ώρα που οι αμοιβές συμπιέζονται, παρά την ανάπτυξη στο κομμάτι των συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρατηρείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα 2016 – 2017 η εταιρεία αύξησε κατά 8% το δυναμικό της, προχωρώντας παράλληλα σε επένδυση ύψους 1 εκατ.ευρώ (2017) για την εκπαίδευση του προσωπικού της. Σήμερα οι 661 εργαζόμενοί της , το 49% των οποίων αποτελούν γυναίκες -ποσοστό εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα - εξυπηρετούν περί τους 1200 πελάτες. Την τριετία 2014-2017 οι πελάτες της αυξήθηκαν κατά 34% και πλέον η Deloitte προσφέρει ελεγκτικές υπηρεσίες στο 34% των ελληνικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ενώ εξυπηρετεί και το 24 των συστημικών τραπεζών της χώρας.

«Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας το οποίο στελεχώνεται από νέους αποφοίτους πανεπιστημίων οι οποίοι μέσω συνεχούς εκπαίδευσης θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση έργων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» διευκρίνισε σχετικά ο κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Eλλάδας. Παράλληλα εξήγησε πως η επιλογή της Θεσσαλονίκης από την Deloitte δεν ήταν τυχαία, αφού στη βόρεια Ελλάδα εντοπίζει κανείς μεγάλη δυναμική και εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο εργαζομένων. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης στεγάζονται πολλά σημαντικά πανεπιστήμια και πρόκειται για μια πόλη πολυπολιτισμική με ανθρώπους ανοιχτούς σε σκέψη.

Κομβικής σημασία στην απόφασή τους ήταν και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζει η συμπρωτεύουσα. Άλλωστε, όπως διευκρινίστηκε η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας όλο το φάσμα των υπηρεσιών της και στις δύο πόλεις, γεγονός που την διαφοροποιεί κι από τον ανταγωνισμό.

Η στελέχωση του κέντρου έγινε μέσω ημερών καριέρας που διοργανώθηκαν στα Πανεπιστήμια της πόλης. Η μεγάλη ανταπόκριση που καταγράφηκε μάλιστα, όπως ανέφεραν τα στελέχη της Deloitte, υπογράμμισε την ανάγκη για σύνδεση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας, γεγονός που κατά γενική ομολογία κρίνεται απαραίτητο στο ελληνικό εργασιακό στίβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deloitte Ελλάδας, µέλος του παγκόσμιου δικτύου της Deloitte, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως, ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια την δραστηριότητά της στη χώρα. Πλέον παρέχει ένα πλήρες εύρος συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των καταναλωτικών προϊόντων, της υγείας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στελεχώνεται με περισσότερους από 600 συμβούλους στα γραφεία της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όντας η μοναδική διεθνής συμβουλευτική εταιρεία με μόνιμη παρουσία και πλήρες εύρος υπηρεσιών στη Βόρειο Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider