Ενέργειες για επέκταση εξαγωγών στις αραβικές χώρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενέργειες για επέκταση εξαγωγών στις αραβικές χώρες

Η επέκταση της συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων από τον αγροδιατροφικό τομέα με τις αραβικές χώρες τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού, Μάρκου Μπόλαρη, με τη διοίκηση του Ελληνο-Αραβικού Επιμελητηρίου.

Η ελληνική πλευρά εστίασε τη συζήτηση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, για τα οποία υπάρχουν δυνατότητες είτε αύξησης της σημερινής συνεργασίας, είτε προοπτική έναρξης συνεργασιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα φρούτα (ακτινίδια, μήλα, πορτοκάλια), το ρύζι, το ελαιόλαδο, ελιές, φέτα, γραβιέρα Κρήτης και καπνό.

Από το προεδρείο του Ελληνο – Αραβικού Επιμελητηρίου ανακοινώθηκε και ζητήθηκαν συνέργειες για τις επιχειρηματικές αποστολές που οργανώνονται το Φεβρουάριο και το Μάρτιο στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία και επιχειρηματικές συναντήσεις στην Αθήνα με παρουσία εκπροσώπων από την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Λίβανο και την Αίγυπτο, που θα δώσουν την ευκαιρία να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασίας.

Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε και στις φιλικές και ιστορικές σχέσεις μεταξύ των Ελλήνων και των Αράβων, υπογράμμισε την σημαντική συνεισφορά του Ελληνο – Αραβικού Επιμελητηρίου στην συνεχή αύξηση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδος – Αραβικών Κρατών. Επεσήμανε, ότι η κρίση γεννάει ευκαιρίες και αυτό αποδεικνύεται από την δυναμική με την οποία αναπτύσσουν εξωστρέφεια με ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα οι ελληνικές επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider