Τι αναφέρει η ΠΟΕΠΠΠ για την επιβάρυνση της φορολογίας στα κέρδη των τυχερών παιχνιδιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αναφέρει η ΠΟΕΠΠΠ για την επιβάρυνση της φορολογίας στα κέρδη των τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με την επιστολή προς το οικονομικό επιτελείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, η διάταξη για τη φορολογία των κερδών κατατέθηκε στις Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων, αιφνιδιαστικά «εν μέσω lockdown, με κλειστά τα πρακτορεία μας και με τις οικονομικές υποχρεώσεις μας να έχουν συσσωρευτεί δημιουργώντας τεράστια απειλή για την επιβίωση μας».

Όπως ακόμη επισημαίνεται στην επιστολή, «η διάταξη αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τα σχεδόν 4.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ και τους περίπου 20.000 εργαζομένους τους σε όλη την Ελλάδα, που έχουν γονατίσει από την πανδημία, τα lockdown και την κατάρρευση των εσόδων των καταστημάτων.

Επιπλέον, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πληγούν και τα έσοδα του Κράτους από την εφαρμογή αυτής της πρόχειρης διάταξης, για την οποία δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί μας, παρά τις προηγούμενες επικοινωνίες μας με το υπουργείο Οικονομικών και σχετικές διαβεβαιώσεις, που μας δίνονταν.

· Η φορολόγηση κερδών ανά δελτίο αλλοιώνει τη φυσιογνωμία, τις αποδόσεις και τα κέρδη των παιχνιδιών που παίζονται με στήλες. Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται από στοιχεία και μελέτες που έχουμε στη διάθεση μας, ως ΠΟΕΠΠΠ, και αποδεικνύουν ότι τα αποτελέσματα τέτοιων πρακτικών φορολόγησης είναι εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα.

· Η νέα αυτή φορολόγηση θα οδηγήσει σίγουρα στη μείωση των εισοδημάτων των πρακτόρων ΟΠΑΠ και των εργαζομένων τους. Και όλα αυτά, ενώ τα πρακτορεία μας έμειναν και παραμένουν κλειστά για μήνες λόγω κορωνοϊού

· Στις περισσότερες χώρες (ενδεικτικά Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο) δεν επιβάλλεται καν φόρος στα κέρδη των παικτών, ώστε αυτοί να παραμείνουν στα νόμιμα δίκτυα παιγνίων και να προληφθούν φαινόμενα εθισμού και σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων για τους παίκτες. Ταυτόχρονα, όλες αυτές οι χώρες, αναγνωρίζουν ότι η ενίσχυση των εσόδων του κράτους μπορεί να επιτευχθεί με την πάταξη του παράνομου τζόγου. Σας καλούμε να κάνετε το ίδιο και εμείς θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

· Με βάση όλα τα παραπάνω, η διάταξη αυτή θα αποτελέσει πλήγμα για τον κλάδο μας, θα δημιουργήσει τρύπες στα έσοδα του Δημοσίου, και θα οδηγήσει σε τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις, λόγω της στροφής των παικτών στη μάστιγα του παράνομου τζόγου».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider