Η αναβάθμιση των υποδομών Υγείας της Δυτικής Αττικής προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αναβάθμιση των υποδομών Υγείας της Δυτικής Αττικής προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής

Το έργο της αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», το οποίο είναι κέντρο αναφοράς COVID, επανένταξε η Περιφέρεια Αττικής στο πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων της για το 2021 με αυξημένο προϋπολογισμό, λόγω των κρίσιμων υγειονομικών αναγκών που δημιουργεί η πανδημία.

Μάλιστα η Περιφέρεια αναλαμβάνει και την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να υλοποιηθεί η παρέμβαση.

Το έργο είχε αποφασιστεί από το 2015 με προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ, ωστόσο παρέμενε σε εκκρεμότητα, εξαιτίας της αδυναμίας μέχρι σήμερα να κατατεθούν οι απαραίτητες μελέτες από τις διοικήσεις του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να γίνει απένταξη του έργου και του συγκεκριμένου κωδικού από το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.

Σήμερα λόγω των υγειονομικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του covid-19, το έργο επανεντάχθηκε ενώ ο περιφερειάρχης σε συνεργασία με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Φ. Βρύνα, προχώρησαν την έκδοση των σχετικών αδειοδοτήσεων για το έργο το οποίο αναπροσαρμόζεται με βάση τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο, τόσο στα κτίρια, όσο και στο περιβάλλοντα χώρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider