Πώς θα λειτουργεί το click away στα καταστήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργεί το click away στα καταστήματα
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, διευκρίνισε ότι πρόκειται για μία εναλλακτική όταν τα εμπορικά καταστήματα ανοίξουν συνολικά.

Η μέθοδος click away για τις αγορές από καταστήματα θα εφαρμοστεί όταν ανοίξει η αγορά, επεσήμανε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο ΜEGA, o γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, κυρίως από τις μεγάλες αλυσίδες στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, ο καταναλωτής προχωρά στην παραγγελία των προϊόντων που επιλέγει, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, γίνεται η προπληρωμή τους και τέλος προχωρά στην παραλαβή από το κατάστημα σε διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο και σε προκαθορισμένη ώρα. Με αυτό τον τρόπο αποφορτίζοντα οι ταχυμεταφορές και αποφεύγεται ο συνωστισμός στα καταστήματα.

«Θα εφαρμοστεί όταν ανοίξει η αγορά»

Διευκρίνισε τέλος, ότι ετέθη στο «τραπέζι» ως εναλλακτική όταν θα ανοίξουν συνολικά τα εμπορικά καταστήματα και ότι δεν πρέπει να υπάρχει αναστάτωση στην αγορά. Αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα για click away, την έχουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις καθώς οι μικρότερες οι οποίες έχουν κλείσει δεν μπορούν να την εφαρμόσουν.

Υπενθυμίζεται οι φορείς της αγοράς είχαν τις προηγούμενες μέρες διατυπώσει τον προβληματισμό τους επισημαίνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι ανέφικτη η εφαρμογή του click away.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το click away προβληματίζει τους εμπόρους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider