«Κάθε μέρα του Δεκεμβρίου είναι κρίσιμη για την αγορά»

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κάθε μέρα του Δεκεμβρίου είναι κρίσιμη για την αγορά»
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης σημειώνει στο insider.gr ότι ο Δεκέμβριος είναι κρίσιμος για το λιανεμπόριο.

Στην επαναλειτουργία των καταστημάτων τους μέσα στον Δεκέμβριο και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ελπίζουν οι έμποροι.

Το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, λιανεμπόριο και εστίαση, με αυστηρά μέτρα και πως το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, όταν η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, αργότερα το λιανικό εμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση.

Με αφορμή τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σημειώνει στο insider.gr πως, «όταν επανέλθουμε, αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει σχεδιασμός και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ώστε σε κάθε περίπτωση να αποφύγουμε ένα τρίτο lockdown που θα είναι και οριστικό για εμάς».

Τονίζει παράλληλα τη σημασία που έχει να επαναλειτουργήσει η αγορά πριν από τις γιορτές και να μη χαθεί ο χριστουγεννιάτικος τζίρος επισημαίνοντας ότι «κάθε μέρα από τον Δεκέμβριο είναι κρίσιμη για την αγορά».

Xαμηλές πτήσεις στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Όσον αφορά στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν εν μέσω lockdown, σύμφωνα με τους εμπόρους, κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο κ. Καφούνης σημειώνει μάλιστα ότι αντίστοιχη ήταν η εικόνα και για τις ηλεκτρονικές αγορές παρά το γεγονός ότι τα e-shop λειτουργούν κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο θαύμα περιμένουν οι έμποροι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider