Kαρανίκας: Δικαίωση των μικρομεσαίων εμπόρων η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kαρανίκας: Δικαίωση των μικρομεσαίων εμπόρων η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης
Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης είχε κάνει γνωστό πως υπεγράφη απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να βάλει «φρένο» στην πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα διαρκέσει το lockdown, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η ΕΣΕΕ είχε αποστείλει σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Ανάπτυξης , ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης για την «αποτροπή δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού για δεύτερη φορά σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές λόγω του νέου lockdown». Το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε κάνει γνωστό πως υπεγράφη απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών σούπερ μάρκετ, όπως είδη ένδυσης-υπόδησης, ηλεκτρονικά είδη κτλ, για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

«Ηθική και ουσιαστική δικαίωση»

«Η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, μέσα από διάλογο, να ανταποκρίνεται έγκαιρα στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας για το μέλλον. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επαναφορά της οικονομίας σε μία – σχετική έστω – κανονικότητα, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τον παραγωγικό ιστό της χώρας» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καρανίκας.

«Υπ’ αυτή την έννοια ο εμπορικός κόσμος της χώρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την γρήγορη αντίδραση του Υπουργείου Ανάπτυξης και προσωπικά του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη που αποφάσισε, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της ΕΣΕΕ και άλλων φορέων της αγοράς, την αναστολή πώλησης συγκεκριμένων διαρκών προϊόντων από τα σουπερμάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων, για όλη τη διάρκεια του lockdown. Πρόκειται για μία ηθική αλλά και ουσιαστική δικαίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων που «βάζουν πλάτη» και σε αυτή τη φάση του πολέμου ενάντια στην πανδημία. Στη διάρκεια αυτής της επώδυνης διαδρομής έχουμε κρατήσει ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τα συναρμόδια Υπουργεία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στην άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα» προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΕΕ: Όχι πωλήσεις διαρκών προϊόντων από σουπερμάρκετ στη διάρκεια του lockdown

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider