ΗΛΙΟΣ: Χρυσό αστέρι για τα ζυμαρικά «ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΛΙΟΣ: Χρυσό αστέρι για τα ζυμαρικά «ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ»
Κορυφαίοι σεφ και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο ξεχώρισαν τα ζυμαρικά «ΗΛΙΟΣ».

Με χρυσό αστέρι διακρίθηκαν τα πρωτοποριακά νέα ζυμαρικά «ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ» της βιομηχανίας ζυμαρικών «ΗΛΙΟΣ» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης, πρώην ITQI, στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2020 (Superior Taste Awards 2020) στις Βρυξέλλες. Κορυφαίοι σεφ και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο, σε «τυφλή» δοκιμή, τα ξεχώρισαν για την υψηλή ποιότητα και την εξαιρετική τους γεύση.

Εμπνευσμένα από τον μεγαλύτερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, τον Ηρακλή και τους 12 άθλους του, σε δεκατρία διαφορετικά σχήματα που απεικονίζουν τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων καθώς και τους 12 άθλους του (Λερναία Ύδρα, Στυμφαλίδες Όρνιθες, Λιοντάρι της Νεμέας, Ζώνη της Ιππολύτης κλπ.) προσκαλούν τα παιδιά να γνωρίσουν με έναν διαφορετικό τρόπο την ελληνική μυθολογία, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν τρώγοντας ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα.

Λίγα λόγια για τον όμιλο

Η επαγγελματική πορεία της οικογένειας του Παναγιώτη Δάκου –σημερινού κύριου μετόχου της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ- ξεκινάει από το 1875, όταν ο παππούς του, Ιωάννης Δάκος, κατασκεύασε τον πρώτο αλευρόμυλο στον Αυλώνα Αττικής.

Ο γιος του Σπυρίδων, πατέρας του Παναγιώτη Δάκου, που τον διαδέχθηκε το 1924, με σκληρή εργασία και επενδύσεις, επέτυχε να βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις της εποχής του. Παρά τις καταστροφές κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και την κατοχή, η οικογένεια κατόρθωσε να ανακάμψει και το 1949 αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης ο Παναγιώτης Δάκος. Οι συνεχείς επενδύσεις και η δυναμικότητά του οδήγησαν την επιχείρηση στην 3η θέση στην ελληνική παραγωγή σιμιγδαλιού.

Το 1995 εξαγόρασε τις μετοχές της βιομηχανίας και ο 21ος αιώνας βρήκε την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΑΚΟΥ να ολοκληρώνει τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της υπάρχουσας εγκατάστασης.

Σήμερα οι ΜΥΛΟΙ ΠΑΝ. ΔΑΚΟΥ παράγουν περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη αλεύρων, σιμιγδαλιών, μιγμάτων και ετέρων δημητριακών καλύπτοντας όλο το ευρύ φάσμα των απαιτήσεων της αγοράς. Συνεχίζοντας δε την παράδοση της οικογένειας, δραστηριοποιείται πλέον στις επιχειρήσεις και η τέταρτη γενιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider